e natural sa fi frumoasa

miercuri, 7 noiembrie 2012

Lapte și gelatină pentru punctele negre
Aceasta reţeta va fi un avantaj real pentru "punctele negre" de pe fata, și, în special, de pe nas. Masca din lapte și gelatina poate face o adevărată tencuiala feţei.

Ambele componente trebuie amestecate în proporții egale - 1-2 linguri.Amestecul este apoi încălzit pînă nu devine ca un lipici gros. Mai bine să-l faceţi în cuptorul cu microunde - nu mai mult  de 10 secunde. Substanţa crește în greutate,apoi  aplicăm cu pensula  în locurile unde sunt "puncte negre".Lăsaţi pentru 10-15 minute și apoi rupeţi brusc masca formata: porii pielii imediat vor disparea, precum și toată murdăria va rămâne pe mască.
Par infructat
Părul tău poate fi mai în vârstă decât tine şi asta pentru că este chinuit zi de zi cu produse cosmetice agresive, cu foen, ondulator sau placă. 

Iată câteva măşti pe baza de banane, care îţi hrănesc şi repară părul:Este foarte important să menţii oricare dintre măştile de mai jos cel puţin 15 minute pe păr!Masca cu banană şi ou

Amestecă o banană şi un ou într-un blender şi aplică pasta rezultată pe părul uscat, uniform. Lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte. Proteinele concentrate din ou şi vitaminele şi minerale din banană formează un adevărat cocktail concentrat de substanţe nutritive pentru părul Masca cu avocado şi bananăUn fruct la fel de hrănitor ca şi banana, avocado conţine omega 3, ceea ce oferă strălucire şi hidratare intensă părului tău. Nu uita că avocado trebuie lăsat câteva zile într-un loc întunecat, până ce se înmoaie şi devine cremos. Pisează-l apoi împreună cu banana şi aplică pe păr. Lasă 15 minute şi apoi clăteşte. Pentru ca părul tău să primească şi energie din interior, include avocado şi în dieta ta.Masca cu banană şi ulei de măslineDacă părul tău este foarte uscat şi degradat, amestecul de banană şi ulei de măsline este perfect pentru a-ţi rehidrata profund fiecare fir de păr. Pisează o banană şi adaugă două linguri cu ulei de măsline extravirgin, presat la rece. Amestecă bine şi aplică apoi pe păr, masează, lasă să acţioneze timp de 15 minute şi spală-te cu un şampon blând.Masca cu banană şi vitamina EPisează o banană şi toarnă în piureul format două linguriţe de vitamina E sau sparge câteva capsule de suplimente de vitamina E şi toarnă conţinutul în masca ta. Vitamina E este o adevărată comoară pentru părul şi pielea ta, fie că este inclusă în dieta ta zilnică, fie că este aplicată extern.   Mască cu banană şi ulei de arganUleiul de argan este unul dintre cel mai intens hidratante şi reparatoare uleiuri vegetale. Ajută la repararea firului de păr şi îl învăluie într-o peliculă protectoare. Procedează ca şi în cazul măştilor de mai sus: amestecă piureul de banane cu o linguriţă sau două de ulei de argan.De asemenea, poţi aplica şi o mască simplă cu banană, dar pentru ca părul tău să beneficieze de cât mai multe elemente care îi refac structura şi îl protejează, include şi alte elemente naturale în măştile tale, precum cele de mai sus, sau altele, precum uleiul de migdale, uleiul de ricin, din sâmburi de struguri sau susan. 
Cinci produse naturale, prin care va face fata curata si proaspata.


1. Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant minunat, care curata delicat pielea și a ucide bacteriile cauza de acnee. Pentru aceasta, se ia un pic de bicarbonat de sodiu sau soda de mincat , se adaugă apă caldă pentru a obtine o pastă.Se aplică pe piele si  se freaca cu degetele. După câteva minute, fata se clateste cu apa rece.2. Pe  un vârf de cuțit luam sare și miere și-o amestecati. Dacă doriți să faceți o curățare delicată, adăugați puțină sare, iar dacă aveți nevoie de o curatare profunda - mariti  doza  sarii. Pentru un efect mai mare ar fi bine sa utilizati buretele. Lăsați amestecul pe fata pentru câteva minute, apoi clatiti cu apa calduta.3. Tineti deasupra focului lingura pina cand acesta devine fierbinte, turnati apoi ulei de ricin.Astfel uleiul încălzit il puneti pe fata si frecati  ușor cu degetele. După 5-7 minute, stergeti fata cu o cârpă umedă sau un prosop. Uleiul de ricin nu numai curata  pielea, dar si ,reduce ridurile.4. Alimentele la micul dejun ameliorează inflamația și trateaza pielea problematica. Ia o jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz și un pahar de apă clocotită.O lasi să se răcească bine, apoi o aplici pe față,dupa citeva minute clatesti cu apa calda.5. Uleiul de masline - un instrument excelent pentru curatarea porilor. În plus, face pielea netedă și fina. Aplicati un pic de ulei pe palme și masati pielea  timp de câteva minute. Țineți un prosop peste abur pentru a deveni cald și umed, apoi il  aplicăti pe fata si-l lasati să se răcească. Ștergeți excesul de ulei. După ce procedura nu este necesar să va spalati cu apa,principalul e sa  aplicati crema.Procedura este de dorit s-o efectuati  înainte de culcare.
7 produse pentru aspectul dvs.
1.AlgeAceste plante sunt o sursa incredibil de bogată de elemente nutritive. Acestea sunt deosebit de renumite pentru conținutul său ridicat de algoelemente, cum ar fi fier, mangan, iod, cupru, zinc si seleniu, toate care sunt foarte importante pentru sănătatea dvs.Zincul  și  fierul sunt necesare pentru a consolida parul. Iodul pune in functiune glanda tiroidala, precum și influențeaza pozitiv asupra creșterii părului și unghiilor.2.DrojdiaEle n-au  un gust placut, acest produs conține  vitamina B, care îmbunătățește starea pielii, plus cei 18 aminoacizi, plus o listă impresionantă de micronutrienti. Drojdia nutritivă este considerat unul dintre produsele, în care există proteie.O mica cantitate de drojdie pe zi si aspectul dvs va avea numai de cistigat.3.Otetul de mereNepasteorizat și nefiltrat oțetul de mere stabilește digestia prin stimularea producției de sucuri gastrice, îmbunătățind astfel flora tractului gastro-intestinal și pH-ul . În plus, acest produs are un efect pozitiv asupra stării pielii.Daca este greu pentru tine sa înghiți chiar și o lingură de oțet de otet de mere nediluat, apoi se diluează într-un pahar cu apă sau adauga la salata in loc de oțet obișnuit.4.SardineSardinele sunt clasificate ca pește gras găsit în apele reci. Acestea sunt cunoscute pentru continutul lor ridicat de omega-3 acizi grași, care sunt vitale pentru pielea ta, și ajută la eliminarea diferite tipuri de inflamații. În plus, știm că ele ajuta la reducerea hormonelor care afecteaza porii pielii.In plus, sardinele sunt bogate în calciu și vitamina D - elemente esențiale pentru sănătatea oaselor.Puteți face o salata cu sardine, salata verde, adaugind  un pic de suc ​​de lamaie. Cele mai bune sardinele sunt considerate cele din Oceanul Pacific.5.VarzaAceasta leguma contine nutrienti care lupta impotriva imbatranirii a pielii continind antioxidant numit sulforofan, care ajută organismul să absoarbă un alt antioxidant - glutatiton, ce are proprietati anti-inflamatorii de acțiune. Varza este bogata in sulf - un element care intareste parul si unghiile .6.UsturoiulSubstanța numită alicina se gaseste din abundenta in usturoi (zdrobit sau tocat fin). Alicina are proprietăți antifungice, și este un antibiotic natural, consolideaza sistemului imunitar. Usturoiul stimuleaza circulatia singelui si contine sulf (util pentru păr și unghii). Usturoiul este cel mai bine consumate crud.7.Varza murataVarza murată este utilă pentru digestiea bacteriilor, datorită conținutului de produse în timpul fermentației. Aceste bacterii stimuleaza producerea de enzime care mentin activitatea intestinului. Imbunătățește starea pielii, care devine mai elastică și netedă.
Libertatea Clonata
De multe ori v-ati intrebat ce e libertatea?Poate primul raspuns va fi: libertatea e atunci cind fac ce vreau!!!Da posibil in principiu sa fie aceasta,dar nu pentru toti si nu intotdeauna...sunt cazuri cind libertatea e o autoafirmare fara supraveghetori, e o respiratie libera fara martori.Ne consideram practic toti fiinte libere...NU.

Nici macar o jumate din noi nu-s cu adevarat liber ei simt doar libera clonare a realitatii si a propriului EU.Situatii reale: de cite ori va fost frica sa nu gresiti pentru ca in spate va respira cineva apasat,numai din motiv ca "nu poate fara tine".Pai daca asa de tare nu poti fara acest om de ce sa nu-i oferi cea mai mare incredere si sa-l las sa se afirme in viata,doar uneori soptind din spate "Eu cred in tine".O sustinere mai mare nu se poate de inchipuit pentru o persoana ce are o fire de luptator.Lasa-l sa lupte,in caz de se va rani  la tine va gasi refugiu.Clonam propria noastra libertate de parca ea ar fi mai perfecta...Nu , noi doar aminam consecintele si reprosurile evitabile.DA..libertatea este acel  "fac ce vreau si cind vrea" dar haideti sa nu uitam sa ca o facem pentru ca ne cere firea, o facem pentru a nu regreta mai tirziu.Sa ai prieteni cu care te distrezi in masura,sa vorbesti despre ce vreai fara ca sa te temi de reprosul cuiva,sa vii noaptea la ora 2:00 si dischizind usa sa zici  "bine am venit" dar nu "iarta-ma nu se va  repeta".Plingem dupa libertate dupa cea  am incredintat-o altcuiva?...da plingem fiindca vrem ca  cineva sa-i poarte de grija mai bine decit noi.Chiar daca nu-i cea mai perfecata, e libertatea mea, fara respiratii apasate din spate , fara reprosuri si teama de a nu supara pe cineva.
Caderea parului,metode naturiste de combatere.


Păr strălucitor si sănătos -bogatia unei  femeie adevărate. Cu toate acestea, tulburări metabolice, stres, oboseala cronica si factorii ereditari poate duce la pierderea parului.Şi nu este nici o femeie în lume, care ar fi indiferenta cu privire la această problemă.Pentru aceasta inca bunicile noastre foloseau plante ce le putem gasi oriunde.Mai multe modalităţi populare pentru a lupta impotriva caderii paruluiBulion din Urzica Pentru tratament este necesar urzici tinere, tăiate înainte de înflorire. PregătiM un decoct de ea, şi răcIM la 40 ° C.Remediu este gata. Clatitim parul cu acest decoct, după fiecare spălare, şi parul va devini mult mai puternic.Ulei de raciniDe un efect benefic al uleiului de racini asupra parului, multi au auzit. Dar nu toată lumea poate folosi acest ulei în mod corespunzător.Se unge parul cu ulei de ricin şi masam scalpul, cu o periuta de dinti. Apoi, cu grijă să acopere capul cu un prosop şi se lasă timp de 5 ore.După această procedură, ar trebui să se spale cu grijă părul cu şampon care conţine extracte naturale din plante. Repeta o dată pe săptămână, timp de 1-2 luni. Încerca-l, si parul tau nu va înceta nu numai să cadă, dar va creste mai repede, si va devină mai gros si mai puternic.Suc de mesteacanEste, de asemenea, util pentru a tratarea  parului cu un amestec de suc ​​de mesteacan, miere, suc de aloe, gălbenuş de ou de pui şi usturoi. Ia toate ingredientele de o lingurita, se amestecă bine şi se freacă amestecul rezultat în scalp. Bucuraţi-vă amestecul pe par timp de 1-2 ore şi se spală părul. Apropo, clatiti parul este mai puternică infuzie din frunze de mesteacan.
Invatam sa fim frumoase
Tuturor fetelor in atentie   :pentru a fii frumoasa trebuie sa te inveti s-o face aceasta bine.Sansa ne-o ofera Clubul Nostru, un dar pentru sfirsit de vara.Seminarul: Medicina estetică, reparatorie și reconstructivă, daruieste  domnisoarelor ce-si pretuiesc imaginea o lectie de frumusete. 

Procura biletul la doar 150 de lei si  imbogatesteti bagajul de cunostinte frumoase.Meriti sa fii frumoasa!!!
Numărul 2, masca din ulei, pentru întreaga lungime a parului
Ingrediente:

- Cite o lingura de ulei (de brusture, de masline, seminte de in, piersici ), de exemplu, eu folosesc si uleiul de floarea soarelui.- 1 lingurita  de vitamina A- 1 lingurita  de vitamina E- 3-4 picaturi de uleiuri esentiale din (illang - illang, patchouli, rozmarin - ele pot fi, de asemenea, selectate în funcţie de problema parului La sfârşitul acestui articol, am fixat mai multe placi informative.).Mentine solutia minimum 2 ore. Dacă aveţi timp, puteţi sa lasati si mai mult masca ,spre exemplu eu o las pe noapte si nu-mi creaza nici un discomfort.Pentru a spăla masca, spalati parul cu sampon de două ori.
Crestea rapida si restabilirea parului tau


Masca numărul 1 pentru a stimula cresterea parului.- 1 lingurita de argila albă- 1ampula acid nicotinic(o gsiti in farmacii)- 1 fiolă de vitamina B3 (sau B6 sau B12)(o gasiti in farmacii)- 2 lingurite de iaurt- 1 lingurita de mustar uscat- galbenus de ou- 2 lingurite de miere- 1 lingurita de ulei de brusture(in farmacii)- 1 flacon de aloe(in farmacii)Mentine pe par pina la 2 ore (prima data posibil sa te friga scalpul,dar e normal, timp de minim 15 min. Cu fiecare procedura ulterioară timpul de mentinere a mastii creste).Aceasta masca se aplica strict la rădăcina firului de păr (eu am folosit pentru pieptenele).Dacă a-ti hotarit să faceti cursuri de măşti de protecţie, ea poate fi pastrata in frigider într-un recipient de sticlă închis până la 2 zile.Aşa cum probabil aţi observat ca ingredient este vitamina B, deoarece acestea nu sunt recomandate pentru a le combina,eu pur si simplu le alternez.Aceasta masca am combinato intotdeauna cu - o alta masca pentru întreaga lungime. Adică, masca pentru radacini,este doar inceputul, folosesc întotdeauna o mască pentru întreaga lungime. Ele se folosesc separat.Masca nr.2 urmeaza.Succes !!!
Par lung si stralucitor
 Vreau sa am un par lung si matasos,sa-mi permit orice coafura orice accesoriu,este visul fiecarei fete.Cu doi ani in urma aveam acest vis implinit, insa viteza cu care tind sa-mi schimb coafura m-a dus la  un salon sa-mi fac bob scurt.

De ce n-as face doar era ultima tendinta a verii si apoi oricum in citeva luni imi va creste iar.Odata cu aceasta hotarire mi-am luat ramas bun de la parul lung su buclat si am plecat la salon.Timp de o luna eram mindra de coafura mea, pina am observat ca parul meu absolut deloc n-a crescut de la ultima frezura.In urmatoarele trei luni am incput sa bat clopotele si sa incerc fel de fel de samponuri si solutii care nu duceau la un rezultat imbucurator.De atunci a trecut un an si jumate,cind mi-a venit o idee pe care n-o consideram chiar reusita dar totusi alta optiune nu aveam.Am inceput sa caut si  sa expirementez cu retetele naturiste de intarire si crestere a parului.Apropo sa mentionez ca in toata aceasta perioada de timp eu mi-am schimbat culoarea parului de 10 ori si mereu alta.Vreau sa spun ca retetele s-au dovedit a fi foarte efective.Cu una dintre ele as vrea sa ma impart si cu voi fetelor.Pentru  accelerarea si cresterea parului uscat va funcţiona masca următoare:-Amestecati 1 lingura de maioneza cu 1 lingura de ulei de masline. Apoi  adaugati 1 lingurita de unt de vaci,şi aceeaşi cantitate de praf de mustar uscat.Din nou,  amestecati toate  şi masati  rădăcinile parului,  cit şi pe toată lungimea firului de par,tinem masca timp de 30-40 minutedupa care spalam parul.In caz ca parul este lung atunci dublati sau chiar triplati cantitatea ingredientilor.Succes in lupta pentru un par lung si frumos!!!
Vitamine pentru un par sanatos


Daca totusi am pornit-o pe sanatatea si frumusetea parului o voi continuao cu sanatatea lui.Pentru a avea parul sanatos si stralucitor nu este suficient pentru a găsi un bun produse cosmetice pentru îngrijirea parului. Un rol important în sanatatea parului este o alimentatie corecta.În cazul în care creşterea părului a fost intrerupta din cauza alimentaţiei necorespunzătoare, restabilirea acestora va începe în doar trei luni dupa ce organismul va primi toate vitaminile si mineralile necesare.Substantele necesare putem gasi in astfel de legume cum ar fi piper, cartofi, varza, sfecla, ceapa, ridichi, şi roşii  acestea conţin cantităţi mari de vitamine utile pentru creşterea normală a părului.Trebuie sa avem obiceiul de a folosi sucuri proaspete. Sucuri de citrice, ananas, banane, kiwi nu este doar delicios, ci, de asemenea, umple corpul sănătos.Pentru o ingrijire eficienta a parului este necesar sa ne alimentam corect,sanatatea parului se datoreaza proteinelor.Proteinele conţin un număr mare de peşte, carne de pui, ouă, nuci si legume.Aceseta asigura creşterea  parului, si deficienta lor poate duce la îmbătrânirea pielii.Ce vitamine ajuta la mentinerea sanatatii parului?Biotina - vitamina H - se găseşte în toate celulele vii iar lipsa ei duce la pierderea parului.Utilizarea drojdiei de bere, galbenus de ou, ficat, zer, brânza de vacă va imbogati parul cu stralucire  si volum.Vitamina C este indispensabilă pentru parul fragil, uscat si pielea sensibila.Consumul zilnic de fructe kiwi va asigura organismul cu o doza zilnica de vitamina C.De asemenea, este necesar să se introducă în dieta consumul zilnic de verdeturi - patrunjel, marar, sparanghel, spanac. Lipsa de acid ascorbic în organism duce la lipsa de viata a parului.O alta vitamina importanta pentru creşterea şi sănătatea parului este vitamina E. Lipsa ei în organism poate duce la o creştere incetinita şi chiar pierderea parului.Pentru a evita acest lucru, în tip de dieta consuma seminte de floarea soarelui, ulei de măsline şi de porumb, alune, migdale, cartofi, sfecla, spanac.Dacă dorim să aveţi un păr şi o piele frumoasa este necesar să se excludă din meniu produsele picante, sarate si grase, precum şi bunuri conservate şi tot felul de plăcinte. Toate aceste produse pot provoca o tulburare metabolica, care afectează în mod negativ starea de păr şi piele.
LAMINAREA PARULUI
Mindria tuturor fetelor este parul,mergem demne cind parul nostru straluceste de sanatate si fericire ,in asa momente toata lumea este la cheremul nostru.Una ditre metodele de a ne face mindre de parul nostru este laminarea pentru care am opta practic fiecare din noi.

Azi aceste servicii sunt disponibile in orice salon,ca urmare, parul devine fantastic de frumos şi  strălucitor.Principalul avantaj al acestei proceduri este faptul că pentru a obtine un par neted, lucios este nevoie doar de o sesiune.În plus, mai sunt câteva avantaje majore legate de punerea în aplicare a acestei proceduri:Efectul persista pentru o lungă perioadă de timp (de la cateva saptamani pa la cateva luni).Nu avem  nevoie de produse cosmetice scumpe destinate pentru îngrijirea părului pentru a-l face stralucitor.În cazul laminarii trebuie doar să-ti petreaci citeva ore într-un salon de frumusete.Preţ accesibil ce ne permite sa benificiem de acest serviciu.După procedura părul devine nu numai un luciu minunat lucioasă, dar volumul suplimentar, şi sunt foarte flexibil si placut la atingere.Metoda de executare a procedurii

 Fetele  care doresc  să efectueze laminarea, este util să fie familiarizate cu tehnologia utilizată în acesta  procedura:Principalul impact asupra parului  este infasurare ionica a fiecarui fir de par.După terminarea infasurarii se  formeaza unui strat special de tipul celulozei.Scopul principal al acestui strat este de face parului tau neted şi strălucitor.Procesul de laminare este însoţită de infasurarea fiecare fir de par cu o pelicula speciala.La etapa finală a procedurii se aplică produsul cosmetic pe par, care este utilizat după colorarea părului.

În procesul de laminare este necesar să se utilizeze un  produs cosmetic profesional special. Numai în acest caz putem obţine un rezultat  impecabil.Este important sa stim ca parul nostru putem sa-l incredintam doar in maini experimintate.Si dupa atita informatie cred ca eu singura voi apela la o procedura de la minare a parului.

Pomelo -  fructul universal



Considerat a fi un fruct cu comori,  Palemo este  cel mai mare citrus cunoscut pina acum, desi poate ajunge pina la 10 kg,  masa sa nutritiva a acestuia  nu depaseste  30-35 kkl/100g.Cel mai mult uimeste prin valoarea  sa nutritiva, ce mentine corpul si mintea intr-o  forma buna.        1. Sursa naturala de energie.Este capabil sa ne ofere doza de energie pentru o perioada indelungata. Datorita abundetei continutului sau suculent si a vitaminei A si C, oferind  organismului o rezistenta sporita in situatii stresante, mentinindu-l  intr-un tonus perfect, ridica dispozitia si stimuleaza gindirea.     2. Instrument pentru slabire

Continutul sau are capacitatile de a potoli foamea, stimuleaza asimilarea lipidelor si grasimelor din organism.Gratie vitaminelor,mineralelor si fibrelor,pomelo este recomandat in diete.Cele mai eficiente fiind sucurile de dimineata.    3. Intareste imunitateaUnul din cele mai active stimulente naturale ale imunitatii, citrusul este o sursa sigura de profilaxie  a organismului in perioada  de iarna devenind practic o reteta populara pentru intarirea imunitatii. Aceasta se datoreaza uleiurilor eterice, antioxidantilor si a microelementelor care se contin in fruct.   4. Fortificator  al  inimiiPomelo participa la reglarea tensiunii arteriale,se lupta efectiv cu ateroscleroza.Plus la toate caliul, continut in acesta,  participa la activitatea eficienta a inimii, mentinind nivelul  normal de colesterol in singe.    5. Lupta impotriva celulelor de cancerUltemele cercetari au demonstrat ca limonoidele care se afla in Pomelo precum si in celelalte citrusuri, in timpul experemetelor stopeaza inmultirea celulelor de cancer. O atentie deosebita a atras medicilor faptul ca substantele ce se contin in fruct au un efect mai prelungit decit alte preparate.


Amintiri
AmintiriPrimul sarut,pasii lini de primavara,mirosuri dulci si imbratisarile parintilor.Sunt amintiri ,sunt vise implinite si fire ce impletesc viata.Doar gratie lor fiecare din noi traieste prezentul,se gindeste la viitor.Amintirile placute si neplacute sunt trepte in viata.Unele inalte si greu de urcat,altele macar nici nu necesita efort.Este inevitabil faptul urcarii iar fiecare din ele are destinul de a fi parasita,atunci cind vom calaca pe urmatoarea.Amintirile ce-or fi ele?Niste rupturi din marea trecere sau totusi mici particele din noi,pe care trebuie sa le parasim maine.Unii considera ca sunt doar trairi.Important e ca aceste trairi au trecut prin noi,ne-au facut sa plingem sau sa ridem.In final acestea suntem noi cu tot ce ne modeleaza.Ele ne fac vulnerabili sau ne dau arme.Iar uneori pur si simplu opresc timpul.Asa dar puterea suntem noi in diferite ipostaze.Intrucit viitorul nu-l putem vedea trebuie sa primim trecutul format din amintiri.
7 Secrete ale omului fericit

Nu vă faceţi griji despre ceea ce cred oamenii despre tine! (secretul libertatii) Orice gind de al nostru e neaparat sa se materializeze.(secretul realitatii) Acceptati si iubesteti corspul tau.(secretul frumusetii)Nu condamna si nu critica pe sine insusi si pe altii.(secretul prieteniei) Daruieste dragoste si nu incerca sa-l modifici pe cel drag!(secretul dragostei)  6.Invatati mai intai a oferi si pe urma a primi.(sercetul avutiei)  7.Mai putin ingrijorativa,mai mult iubiti si bucurativa de viata!(secretul fericirii)

vineri, 2 noiembrie 2012

Dieta mediteraneana: cea mai puternica arma impotriva depresiei

Posted by adina in Alimentatie | Sanatate mintala
dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana si bucuria de a trai!

Multi dintre noi au obiceiul ca, atunci cand suntem coplesiti de tristete sau de griji, sa ne refugiem in.. ciocolata. Si chiar functioneaza, doar ca dupa ce depasim perioada dificila si ne suim pe cantar… ne simtim din nou deprimati. Dar exista o metoda mai buna, dovedita de a inlatura semnele depresiei si de readuce zambetul pe buzele noastre: dieta mediteraneana.

Dieta mediteraneana – ce presupune si cum ne ajuta

Dieta mediteraneana inseamna un consum mare de fructe si legume proaspete, fructe cu coaja lemnoasa (nuci, migdale, alune etc.), ulei de masline, cereale si peste, un consum mic de produse lactate si de carne si unul moderat de alcool. Fructele, legumele  si vinul rosu contin o cantitate foarte mare de polifenoli, antioxidanti puternici care ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si intarzie aparitia semnelor imbatranirii, fructele cu coaja tare sunt o sursa excelenta acizi grasi omega 3, vitamina E, l-arginina (substanta esentiala pentru sanatatea arterelor si pentru circulatie), de grasimi mononesaturate (migdalele) sau polinesaturate (nucile), iar uleiul de masline, se stie, este un miracol pentru sanatate, frumusete si silueta.
Un studiu publicat recent in Nutrition Neuroscience si citat de Psychologytoday.com demonstreaza faptul ca dieta mediteraneana creste nielul de BDNF (proteina responsabila cu mai multe dintre functiile creierului) din sange, in cazul persoanelor care sufera de o forma sau alta de depresie, un nivel scazut de BDNF aflandu-se in stransa legatura cu multe dintre cele mai comune tulburari psihice, cu epilepsia, schizofrenia sau depresia.
O dieta bogata in acizi grasi omega 3, vitamina E si flavonoide din fructe si legume colorate creste nivelul acestei proteine, imbunatatind capacitatea cognitiva si starea de spirit a unei persoane. Pe de alta parte, o dieta bogata in grasimi saturate este asociata cu tulburari de memorie si de dispozitie si cu atrofia creierului.

Reteta succesului: dieta mediteranenana bogata in…

…. nuci, migdale, alune! In cadrul studiului, subiectii au fost impartiti in trei grupuri, unul urmand o dieta saraca in grasimi, altul o dieta mediteraneana boigata in astfel de alune, iar cel din urma o dieta mediteraneana bogata in ulei de masline; in urma monitorizarii timp de 3 ani de catre echipa de specialist, cele mai bune rezultate in materie de sanatate mintala au fost obtinute de cel de-al doilea grup.
Asadar, spor la rontaiala!

Frumusete naturala cu doar 5 alimente

Posted by adina in Alimentatie
frumusete naturala

Frumusete naturala, masa de masa

Se spune cateodata ca tineretea este irosita pe tineri, pentru ca acestia nu stiu sa aiba grija de acea frumusete naturala specifica varstei, trezindu-se la realitate prea tarziu si incercand sa repare, cu sau fara rezultate, raul facut in tinerete.
Veridicitatea acestei afirmatii este discutabila si poate varia de la persoana la persoana, motiv pentru care noi iti propunem sa incepi din timp sa ai grija de tineretea si frumusetea ta…cum altfel daca nu prin alimentatie?

Frumusete naturala prin 5 alimente-minune

1. Papaya. Fruct bogat in vitamine (in special vitamina C si E), antioxidanti, minerale, fibre si beta-caroten, papaya contribuie substantial la detoxifierea organismului, te ajuta sa-ti pastrezi sanatatea inimii, a plamanilor si reduce riscurile asociate cancerului de colon. Mai mult, conform specialistilor de la American Journal of Clinical Nutrition, o doza mare de vitamin C zilnica intarzie aparitia ridurilor si pastreaza frumusetea naturala si aspectul tanar al pielii, motiv pentru care ar trebui sa gandesti dincolo de paharul cu suc de portocale de dimineata si sa incluzi periodic un fruct de papaya in alimentatia ta.frumusete naturala
2. Stridii. Stridiile reprezinta o sursa minunata de zinc, element care este important atat pentru crestere si dezvoltare, cat si pentru vindecarea ranilor si producerea naturala de colagen; studiile au aratat ca zincul ar putea ajuta la controlarea acneei, dar si la reglarea nivelului de sebum al pielii. Stridiile contin si cantitati semnificative de seleniu, iod, mangan, fier, calciu, magneziu sau fluor, dar si vitaminele E,B, D si C. Si inca ceva: se pare ca 11 miligrame de zinc consumate zilnic cresc numarul de spermatozoizi si ajuta la functionarea normala a sistemului reproductiv masculin.
3. Broccoli. O legume-minune cu adevarat,  broccoli are un continut ridicat de vitamin B, vitamin A, vitamina C, acid folic, calciu, magneziu, zinc, seleniu, fosfor, antioxidanti si fibre. Aceasta aliment cu proprietati anti-cancerigene intarzie imbatranirea pielii, protejand-o de radiatiile solare – cauza principala a imbatranirii. Mai mult, broccoli previne cancerul, in special cel pulmonar, gastrita si ulcerul, imbunatateste circulatia sangelui si metabolismul celular, intareste sistemul imunitar si ajuta la pastrarea sanatatii oaselor, dintilor si ochilor.
frumusete naturala4.Boabele de soia. Soia ajuta la scaderea nivelului colesterolului, contribuie la mentinerea densitatii osoase, ne apara de cancer si boli cardiovasculare si confera un aspect radiant si luminos pielii, prevenind uscarea si pastrandu-i frumusetea naturala pentru mult timp.
5. Nuci Braziliene: poate cea mai bogata sursa alimentara de seleniu, nucile de Brazilia ne ajuta organismul sa lupte impotriva actiunii radicalilor liberi si ne confera o doza sanatoasa de zinc, magneziu si antioxidanti, elemente esentiale tineretii si frumusetii pielii. 2 nuci de Brazilia/ zi acopera 70% din necesarul zilnic de seleniu si ne apara de boli de inima sau colesterol.

Frumusete naturala pentru mai mult timp

Frumusetea naturala, cea poate doar evidentiata cu ajutorul cosmeticelor, este un dar de care ne putem bucura pe termen limitat, din pacate. Totusi, exista modalitati de a prelungi aceasta frumusete naturala, una dintre cele mai eficiente fiind o alimentatie zilnica echilibrata si sanatoasa, care sa includa cat se poate de frecvent alimentele amintite mai sus. Pofta buna

Argila si beneficiile acesteia asupra frumusetii

Vechii egipteni o foloseau pentru principiile sale purificatoare, la fel si grecii, romanii si chinezii care ii cunosteau proprietatile remarcabile. Dupa reteta renumitei imparatese Nefertiti, isi intindeau pe corp argila amestecata cu uleiuri volatile si stateau asa cateva ore. Efectul era uimitor: argila le facea pe femei atat de atragatoare, incat barbatii le cadeau la picioare. Cu ajutorul argilei egiptenii conservau mumiile, iar romanii o foloseau in timpul spalatului. In vechile papirusuri au fost gasite nenumarate retete.

Cu numai cateva decenii in urma cercetatorii au inceput sa se gandeasca serios la mijloacele naturale de tratament. Cercetarile au aratat ca argila contine practic toate microelementele si substantele active din punct de vedere biologic si concentreaza raze electromagnetice. In ea se afla o mare cantitate de radiu - un element chimic radioactiv care are caracteristici naturale unice. Argila concentreaza in ea magnetismul soarelui, aerului si apei. Ea contribuie la regenerarea tesuturilor, la remineralizarea organismului (absorbtia sarurilor), la eliminarea toxinelor, a gazelor, are proprietati antitoxice, antiseptice, antibacteriologice si de conservare.

Medicina moderna redescopera proprietatile extraordinare ale acestui pamant miraculos. De aceea, o descoperim intr-o multime de produse cosmetice bio.

Argila este un remediu inteligent, caci este dotata cu „inteligenta” naturii. Ea actioneaza exact acolo unde este nevoie, gaseste exact locul afectat si se concentreaza pentru a distruge „raul”. Singura sau in amestec cu alte ingrediente, argila poate purifia, tonifia, curata, cicatriza si hrani orice tip de piele.

In natura se gaseste sub diverse sortimente: argila verde frantuzeasca, argila alba, albastra, galbena, rosie, verde si gri; cea mai buna (in sensul continutului de informatii si energii benefice) fiind cea galbena, avand cel mai mare continut de fier, magneziu si calciu, urmata de argila roz si cea rosie.

Argila verde frantuzeasca
Extrasa din cariere de roci solide din Franta, este uscata de soare, 100% naturala si fara miros. Argila verde frantuzeasca, cunoscuta si sub numele de argila de mare, absoarbe foarte bine, practic “bea”, uleiurile, substantele toxice si impuritatile din piele. Actiunea sa tonifianta stimuleaza pielea prin transportul de sange proaspat la celulele lezate ale pielii, revitalizand tenul si inchizand porii.

Argila Roz
Argila roz sau French Pink Clay tonifica, emoliaza, elimina celulele moarte, curata porii, intinde pielea, este antiacneica.

Argila alba
Cunoscuta si ca argila caolin, este una dintre cele mai versatile argile, dar si una dintre cele mai usoare argile cu uz cosmetic. Se gaseste des in preparatele pentru ingrijirea pielii si in produsele cosmetice datorita naturii ei delicate, continutului de minerale, proprietatilor de absorbtie si capacitatii de a "repara" mirosuri.

Argila galbena
Este benefica in cazul pielii normale si a pielii grase foarte sensibile. Bogata in minerale, argila galbena stimuleaza si reoxigeneaza celulele si tonifiaza pielea.

Argila rosie
Recomandata persoanelor cu piele normala, uscata si sensibila. Bogata in oligoelemente aceasta argila este reechilibranta si reda luminozitate pielii. De asemenea, este recunoscuta si pentru ameliorarea circulatiei sangvine. Culoarea rosie este data de oxizii de fier.

Argila verde
Este indicata persoanelor cu piele normala, mixta si grasa. Este foarte eficienta in absorbtia si regularizarea excesului de sebum. De asemenea, este utilizata si ca masca pentru pielea capului pentru a regla producerea de sebum a parului cu tendinta de ingrasare. Cu rol de agent absorbant al impuritatilor, argila verde este remineralizanta, revitalizanta, regeneranta a zonelor fragilizate.

Argila albastra
Argila Albastra de Raciu se afla in acest moment pe primul loc in privinta concentratului de minerale si oligoelemente, avind cel mai bun efect in tratamentul cosmetic sau al diferitelor boli, conform analizelor efectuate fiind cea mai pura si mai eficienta argila tamaduitoare din lume, fiind in principal un multimineral.

Eficienta mare pe care o are in majoritatea afectiunilor face din terapia cu argila un tratament naturist de exceptie. ...inapoi la rezumat

Coada Soricelului

Coada-soricelului este o planta medicinala careia nu putem sa nu-i rezervam un loc in viata noastra. Desi ea constituie sprijinul nostru de baza in unele maladii grave, este considerata in primul rand o planta de leac pentru femei. Totodata, este si una din plantele cu cea mai indelungata "cariera medicala" de pe teritoriul Romaniei, dovezi arheologice aratand ca ea era folosita in scopuri rituale si terapeutice cu cel putin patru-cinci mii de ani in urma.

Este inalta pana la 80 cm, avand doua feluri de tulpini aeriene: unele mai groase florifere, foliate, ramificate la partea superioara si care se termina cu capitule formate din flori mici si altele sterile purtand numai frunze. Frunzele sunt alterne, penat - sectate, mai mult sau mai putin paroase si cu miros slab aromat si gust astringent. Florile sunt grupate in capitule ovoide reunite la randul lor in corimb la extremitatea tulpinei. Fiecare capitul contine 5-6 flori marginale pentamere, de culoare alba, uneori rozapana la rosie.

Coada-soricelului este o planta care iubeste in mod special lumina soarelui, de care are nevoie din abundenta, in rest, fiind foarte rezistenta la lipsa de umiditate, la conditiile de sol si la temperaturi (rezista la cele mai puternice canicule, dar si la gerul iernii). O gasim pe pajisti, prin fanete, pe marginile raurilor si ale paraielor, pe langa drumurile de tara si in locurile virane. Se culege pe vreme uscata, de preferinta in miezul zilei, cand are concentratia maxima de uleiuri volatile.

Compozitie chimica: acid achileic, aconitic, ascorbic, valerianic, palmitic, stearic, miristic, oleic, folie, acid linoleic, probionic, succinic, urme de acid salicilic, cafeic, alcool etilic, metilic, flavone, ulei eteric, maltoza, zaharoza, glucoza, arabinoza, galactoza, dextine, aminoacizi, proteine, acid formic, auteic, taninuri, substante anorganice cu elementele chimice fier, cadmiu, nichel, mangan, zinc, cupru, siliciu si calciu. Substantele sunt concentrate in inflorescenta, apoi in frunze, mai putin in tulpina si radacina.
Coada-soricelului este folosita in tratarea numeroaselor boli. Cele mai eficiente rezultate le are insa in cadrul afectiunilor ginecologice. Acestea pot fi indepartate sau ameliorate cu ceaiuri, tincturi sau bai de coada-soricelului.

Planta are proprietati antiinflamatorii, calmante, astringente, aseptice care limiteaza procesul inflamator, distruge microorganismele, diminueaza secretiile si favorizeaza cicatrizarea. De asemenea este foarta utila pentru ingrijirea frumusetii. Pentru un ten sanatos pot face bai de abur cu ceai de coada soricelului. In plus, aceasta planta este buna si pentru parul gras. "De multe nenorociri ar fi curatate femeile, daca ar recurge din cand in cand la coada-soricelului!" Preotul Kneipp ...inapoi la rezumat

Musetelul din gradina in slujba frumusetii tale

Musetelul, numit in unele locuri romanita, matricea sau moruna, este una dintre cele mai vechi si folosite plante medicinale. Numele din botanica al acestei plante este Matricaria, derivat din termenul latin "matca/uter", deoarece pe vremuri a fost folosit pentru tratarea unor afectiuni ale femeilor. Musetelul deriva si din vechea greaca si se traduce "mar de pamant", asta referitor la aroma de fructe.

Descrierea musetelului

Musetelul este o planta scunda, atingand inaltimea de 20-60 cm, mult ramificata si cu frunze de 2-3 ori penat sectate, cu segmente lineare. Florile sunt grupate in capitule terminale. Marginea fiecarui capitul este ocupata de flori albe, ligulate, femele, iar in regiunea lui centrala se gasesc numeroase flori tubuloase, hermafrodite, galben-aurii, cu corola cu 5 dinti si antroceul din 5 stamine cu anterele concrescute. Receptaculul capitulului plan la inceputul infloririi devine conic si gol la interior, ceea ce permite sa deosebim florile de musetel adevarat, de florile recoltate de la specii inrudite si lipsite de proprietati terapeutice.

Locuri de crestere

Musetelul este raspandita in intreaga Europa mai ales in zona centrala si meridionala, in Asia Centrala si zona sudica a Siberiei, in Asia Mica, in America de Nord si in Australia. In cultura s-a extins intr-o serie de tari ca Germania, Ungaria, Iugoslavia, Rusia, Bulgaria, Romania etc.

Musetelul este o planta erbacee, anuala, spontana, ce creste din zona de ses pana in cea monatana, in intreaga tara, prin fanete, poieni, margini de paduri, margini de ogoare, pe langa drumuri si cai ferate, pe langa locuintele oamenilor, cu predilectie pe soluri nisipoase usoare. Planta infloreste din luna Mai pana la sfarsitul lunii Iulie.

Recoltarea musetelului

Florile de musetel se culeg in zile insorite si in timpul pranzului. Ele trebuie uscate la umbra, in locuri curate si bine aerisite, intinse in strat subtire pe o panza curata sau pe o hartie alba. In timpul uscarii se intorc din cand in cand pentru a nu se innegrii. Florile nu trebuie sa transpire, sa mucegaiasca sau sa fermenteze. Florile uscate se pastreaza in pungi de hartie sau cutii de carton. Borcanele si pungile de plastic sunt contraindicate caci in ele plantele transpira.

Proprietatile musetelului

Musetelul este tonic, bitter, stimulator, aromat, analgezic, antispasmodic si medicament pentru stomac. Este folosit in general pentru uz extern pentru a grabi vindecarea si a trata inflamatiile, iar cu uz intern pentru tratarea febrei, derajamente stomacale, anxietatea si insomnia.

Florile de musetel se folosesc si in cosmetica, pentru tenurile uscate si ridate se pun comprese cu infuzie pe fata, pentru tenurile iritate si inrosite se pun comprese cu infuzie dintr- o lingura de flori la o cana cu apa clocotita , lasata acoperita 30 minute, pentru tenurile grase se pot face bai de aburi cu infuzie din doua lingurite flori la o cana cu apa in clocot.
Se foloseste foarte des si in compozitia sampoanelor pentru luciul oferit parului.

Dintre toate uleiurile esentiale musetelul este cel mai cautat de toata lumea. Mirosul sau dulce incanta pe toti si are efecte calmante pentru muschii obositi.

Musetelul este o adevarata comoara. Folositi-l cu grija si va va aduce numai beneficii. Asa cum a fost folosit timp de secole cu rezultate spectaculoase si de acum incolo va fi la fel de mult utilizat, mai ales ca in fiecare zi se descopera o noua utilitate pentru el. ...inapoi la rezumat

Lavanda

Cine nu se simte atras de mireasma lavandei, un parfum delicat, discret, care transmite o stare de liniste, seninatate si reverie. Lavanda este o planta cu proprietati uimitoare de vindecare si infrumusetare.

Originea lavandei

Lavanda este prin excelenta o planta europeana, originara din zona Alpilor, unde creste spontan, pe pajisti intinse de la poalele muntilor si pana la altitudini de 1700 de metri, imbalsamand aerul cu un miros de neconfundat. Raspandirea acestei plante in intreaga Europa s-a facut cu sute de ani in urma, cand a patruns, prin Marea Britanie, pana in zonele indepartate ale Rusiei orientale. Pe campurile franceze, nu este cultivata lavanda obisnuita, adica Lavandula, ci un hibrid ce produce celebrul ulei, denumit Lavandin.

Descrierea lavandei

Lavandula este un subarbust cu o inaltime de pana la 50 cm cu tulpini subtiri si lemnoase, frunze mici de un verde-cenusiu, flori liliachii-rosietice si cu radacina lignificata, groasa pana la 2-3 cm.
Tulpina ramificata puternic la baza, formeaza o tufa aproape globuloasa, semisferica, inalta de 30-70 cm sau mai inalta.
Ramificatiile care poarta inflorescentele sunt lungi de 25-35 cm si prezinta frunze numai in partea inferioara. Florile de tipul bobiatelor, cu miros aromatic datorita glandelor oleifere, sunt grupate intr-o inflorescenta speciforma. Fructele sunt 4 mucule, situate la baza caliciului persistent, cu suprafata bruna sau cenusie, neteda si lucioasa. Greutatea a 1000 de seminte este de 0,873 g.

Compozitia chimica

Ulei volatil cu miros placut, constituit din acetat de linalol, geraniol, linolol in stare libera, valerianat de linalol, boreol, cumarina, substante amare, hernianrina, cineol, nerol, furfurol, alfa pimen, criofilen. Cel mai important component al uleiului volatil este un alcool olifalic linaloolul (pana la 60%) si acidul acetic. Substante amare, tanin, cineol, principii amare, substante minerale.

Efectele lavandei

lLavanda sau levantica este cunoscuta pentru efectele sale sedative si calmante. In 2001, cercetatorii japonezi au descoperit ca aroma de lavanda reduce stresul psihic, ea fiind astfel utila in tratamentul depresiei, anxietatii si al durerilor de cap provocate de tensiune. Planta are si alte proprietati valoroase, precum actiunea antispastica.
Amelioreaza digestia, elimina flatulenta si stimuleaza secretia biliara. Se considera ca poate fi benefica in unele tipuri de astm. Lavanda este antiseptica si antibacteriana: actioneaza asupra unor infectii minore ale pielii, a muscaturilor de insecte si a arsurilor. Lavanda se foloseste in baile terapeutice pentru tratarea problemelor circulatorii; este capabila sa usureze durerile reumatice, avand si actiune antipiretica.

Lavanda si frumusetea

In cosmetica este foarte indicata nu numai pentru efectul deosebit de puternic al uleiului ci si pentru efectele care le are asupra organismului. Esenta de lavanda este atat de puternica incat doar cateva picaturi presarate pe o sursa de caldura va face sa se simta un miros placut si discret. De aceea ea este folosita si in industria parfumurilor in formulele prepararii apei de colonie, lotiunilor si deodorantelor.
Uleiul de lavanda este deosebit de apreciat in creme si lotiuni anti-imbatranire, motiv pentru care recomandam folosirea acestuia in tratamentele si mastile de fata pentru ten uscat.
Un masaj al scalpului cu lavanda face minuni impotriva caderii parului si ajuta la cresterea mai rapida a acestuia, intocmai precum uleiul de catina.

Alte utilitati ale Lavandei

Se obisnuia sa se presare lavanda prin cuferele cu haine, pentu a metine prospetimea materialului si a preveni, totodata, aparitia moliilor. Pana si medicina veterinara se bucura de efectele terapeutice ale aceste flori de gradina. Ea stimuleaza pofta de mancare a animaleleor si este buna in tratarea articulatiilor dureroase la animale.

Asadar, daca iti doresti frumusete, sanatate si relaxare foloseste produse cosmetice pe baza de lavanda sau achizitioneaza o sticluta cu ulei natural extras din lavanda. ...inapoi la rezumat

Urzica

Cu aspectul sau, ne tine la distanta, dar trebuie sa trecem peste amintirile dureroase. Urzica este curativa incepand de la radacina, continuand cu tulpina si frunzele si terminand cu florile. Inca din antichitate se bucura de multa apreciere. Cuvantul "Urtica" provine de la latinescul "urere" (a arde), facand aluzii la perii urticanti ce acopera planta.

Structura si compozitia

Urzica este o planta erbacee, perena, ce creste pe langa case, garduri, in locuri gunoite cu mult azot, pe malul apelor, in taieturi de padure. Sunt raspandite pe tot globul cu exceptia regiunii arctice si a centrului si sudului Africii. In Romania se intalneste in intreaga tara din zona de campie pana in cea montana. Infloreste din iunie pana toamna tarziu.

Recoltarea urzicii

Ele se culeg numai din zone nepoluate, din zone in care pamantul nu contine substante daunatoare. Astfel urzicile culese de la marginea drumului sau de langa case pot contine plumb care este toxic pentru organism. Atentie deci de unde le cumparati caci trebuie sa stiti de unde sunt culese.

Ce contine urzica

Urzicile contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc), substante proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc. Datorita acestui bogat continut ele sunt folosite ca aliment precum si ca plante medicinale in cure pentru regenerarea organismului si pentru detoxifierea lui.

Beneficii multiple

Urzica este recunoscuta pentru actiunea ei benefica asupra organismului uman, si anume: Vitaminizeaza, remineralizeaza si echilibreaza sistemul de aparare al organismului. Elimina starea de anemie. Actioneaza bactericid limitand sau inlaturand multiplicarea bacteriilor. Are efect benefic in bronsite si astm. Fluidifica secretiile bronhice si favorizeaza eliminarea lor prin expectoratie. Combate tusea.

Stimuleaza metabolismul si secretia bilei, cea pancreatica, gastrica si intestinala. Stimuleaza totodata peristaltismul intestinal si digestia. Combate diareea, dizenteria si starile inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv. Actioneaza impotriva viermilor intestinali. Activeaza procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor si trombocitelor; fluidifica sangele. Scade glucoza in sange.

Urzica si frumusetea

Primele frunze de urzica, bogate in clorofila, substante azotoase si vitamine pot fi folosite cu succes in cosmetica. Infuzia preparata din acestea ajuta la refacerea tesuturilor degradate prin aplicarea pe piele a compreselor muiate in infuzie calduta. In tratamentul tenurilor grase, mai ales al celor afectate de acnee, infuzia de urzica usuca cosurile si hraneste pielea. Dar, urzicile sint utilizate si in combaterea matretii si intarirea radacinii parului.

Consumata ca aliment sau preparata sub forma de ceai, macerat sau tinctura, urzica este o arma secreta in lumea plantelor.