Germeni de legume
Ce trebuie sa stim despre germeni?
Toate semintele in stare germinativa contin enzime. Contin esenta plantei mature, de aceea sunt foarte bogate in minerale, vitamine si enzime. Cercetatorii au demonstrat ca vitalitatea provine din seminte, acolo sunt “ascunse” toate elementele nutritive de care au nevoie plantele. Aceste vitamine, minerale, enzime, hormoni, uleiuri volatile sunt denumite elemente vitale.
Pentru cele mai multe enzime temperatura optima de activitate este 20-40 grade C, majoritatea enzimelor se inactiveaza la temperaturi de peste 60 de grade C. In stare deshidratata enzimele rezista pana la 100 grade C.
Adaugarea germenilor in alimentatie previne afectiunile digestive, stimuleaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor, stimuleaza lactatia femeilor care alapteaza, incetineste procesele de imbatranire.
Germenii folositi in terapie cuprind peste 40 de tipuri de plante: leguminoase, oleaginoase, plante medicinale, grau, orz, ovaz, mazare, naut, soia, linte, floareasoarelui, dovleac, schinduf.
Consumul
Germenii de orice fel pot fi consumati cruzi sau macerati in miere: 300g germeni zdrobiti se lasa la macerat in 700g miere, timp de doua saptamani.
Se administreaza o lingura de trei ori pe zi – pentru adulti, o lingurita pe zi – pentru copii.
Este un remediu revitalizant pentru copii, batrani si convalescenti.
Deoarece este un compus concentrat, un singur germen are mai multa substanta activa decat planta matura. Din punct de vedere al eficientei, un bol de salata nu poate echivala cu 5g de germeni.
Cum se pot recunoaste germenii proaspeti si de calitate buna? Sunt buni chiar si dupa doua-trei saptamani. Sunt proaspeti, crocanti, au luciu si sunt plini de viata. Tin mult mai mult de o saptamana, dar daca nu consumam din cutie, nu au loc sa creasca si se incurca, de aceea volumul lor poate sa scada.
Toate semintele in stare germinativa contin enzime. Contin esenta plantei mature, de aceea sunt foarte bogate in minerale, vitamine si enzime. Cercetatorii au demonstrat ca vitalitatea provine din seminte, acolo sunt “ascunse” toate elementele nutritive de care au nevoie plantele. Aceste vitamine, minerale, enzime, hormoni, uleiuri volatile sunt denumite elemente vitale.
Pentru cele mai multe enzime temperatura optima de activitate este 20-40 grade C, majoritatea enzimelor se inactiveaza la temperaturi de peste 60 de grade C. In stare deshidratata enzimele rezista pana la 100 grade C.
Adaugarea germenilor in alimentatie previne afectiunile digestive, stimuleaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor, stimuleaza lactatia femeilor care alapteaza, incetineste procesele de imbatranire.
Germenii folositi in terapie cuprind peste 40 de tipuri de plante: leguminoase, oleaginoase, plante medicinale, grau, orz, ovaz, mazare, naut, soia, linte, floareasoarelui, dovleac, schinduf.
Consumul
Germenii de orice fel pot fi consumati cruzi sau macerati in miere: 300g germeni zdrobiti se lasa la macerat in 700g miere, timp de doua saptamani.
Se administreaza o lingura de trei ori pe zi – pentru adulti, o lingurita pe zi – pentru copii.
Este un remediu revitalizant pentru copii, batrani si convalescenti.
- Germenii de ovaz in miere sunt recomandati in tratamentul afectiunilor cardiovasculare
- Germenii de naut in miere sunt recomandati in tratarea sterilitatii si impotentei
- Germenii de dovleac in miere contin proteine, lipide, vitamina E, fosfor, fier, zinc. Sunt recomandati pentru stimularea sistemului imunitar si reglarea activitatii sistemului endocrin.
Deoarece este un compus concentrat, un singur germen are mai multa substanta activa decat planta matura. Din punct de vedere al eficientei, un bol de salata nu poate echivala cu 5g de germeni.
Cum se pot recunoaste germenii proaspeti si de calitate buna? Sunt buni chiar si dupa doua-trei saptamani. Sunt proaspeti, crocanti, au luciu si sunt plini de viata. Tin mult mai mult de o saptamana, dar daca nu consumam din cutie, nu au loc sa creasca si se incurca, de aceea volumul lor poate sa scada.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu