Aloe Vera, un veritabil medicament natural
Descriere
Aloe Vera este o planta inalta de aproximativ 1 m, cu 12-15 frunze late, carnoase, greutatea fiecarei frunze atingind 700-1500gr. Originara din Africa de Nord, insa intalnita astazi in mai toate colturile lumii, Aloe vera este planta care se dezvolta cel mai bine in zone aride, la fel ca si cactusii, numai ca spre deosebire de acestia ea are proprietati de vindecare.Ea creste indeosebi in zonele subtropicale, dar este deja binecunoscuta in multe tari pentru efectele sale terapeutice extraordinare, fiind considerata de aceea ca un veritabil medicament natural. Pulpa este partea plantei care are proprietati curative. Ea curge din planta ca un lichid incolor dar cand atinge pielea umana se transforma in gel. Gelul din interiorul frunzei este componenta cea mai activa si mai eficienta din punct de vedere medical a plantei.
In ciuda efectelor sale atat de spectaculoase, acest dar al naturii nu putea fi folosit decat de catre cei care aveau acces la aloe in stare proaspata, pentru ca nu se cunostea un procedeu eficient de conservare pentru o perioada mare de timp.
Originea plantei
Vechii
egipteni o numeau "planta nemuririi" si o puneau printre darurile
funerare inmormantate impreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si
dupa moarte, sanatate spiritului faraonului. Cu sute de ani in urma
africanii agatau planta in manunchiuri deasupra usii pentru a alunga
spiritele malefice. Medici celebri ai antichitatii si personalitati
istorice remarcabile au fost fascinate de puterea curativa a acestei
plante.
Intelegandu-se importanta terapeutica a gelului de aloe vera, oamenii de stiinta din secolul nostru au urmarit in ultimele decenii realizarea stabilizarii gelului de Aloe Vera, astfel ca el sa poata fi folosit pe scara larga de cat mai multi oameni.
Pentru ca aloe vera nu este o planta pretentioasa, este folosita si ca
planta de ornamentala de interior. Prin urmare, nu ezita prea mult si
"adopta" un ghiveci cu o aloe vera pe post de ornament, dar si ca sursa
de materie prima pentru tratamentele tale de frumusete.
Intelegandu-se importanta terapeutica a gelului de aloe vera, oamenii de stiinta din secolul nostru au urmarit in ultimele decenii realizarea stabilizarii gelului de Aloe Vera, astfel ca el sa poata fi folosit pe scara larga de cat mai multi oameni.
Contine
Aloe Vera contine un complex extraordinar de bogat de substante dar pentru inceput putem spune ca doua sunt cele mai importante:- aloina, situata imediat sub coaja frunzei, un lichid galben laptos cu gust amar, folosit de secole ca laxativ (utilizat sub forma de praf)
- gelul de aloe vera, un lichid vascos situat in interiorul frunzelor faimosul gel de aloe vera.
Iata lista completa a substantelor pe care le contine acesta planta miraculoasa:
• 20 de minerale - calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, fier, etc.
• 12 vitamine - A, B, C, E, beta caroten, acid folic, etc.
• 22 de tipuri de aminoacizi, dintre care 20 sunt necesari organismului uman
• peste 200 de substante active, incluzand enzime si polizaharide
• saponine - agenti ati-inflamatorii
Calitatile plantei
In comert Aloe Barbadensis Miller este cunoscuta sub numele de Aloe Vera, "vera" fiind cuvantul latin care inseamna "adevarata", denumire ce se datoreaza efectului terapeutic foarte puternic. Desi nu este singura specie de aloe cu efecte curative, conform cu ultimele cercetari medicale in domeniu, Aloe Vera este specia cu cele mai puternice rezultate medicale.Prin efectele sale benefice Aloe Vera asigura combaterea numeroaselor probleme de sanatate si este capabila sa vindece si sa amelioreze multe boli si anomalii. Gelul de Aloe Vera hraneste, detoxifica, normalizeaza tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor.
Cercetarile stiintifice au demonstrat ca gelul de Aloe Vera hidrateaza pielea mult mai repede decat apa, fara a bloca oxigenarea cutanata asa cum se intampla dupa folosirea produselor pe baza de uleiuri minerale. Cel mai important este ca aloe vera este foarte accesibila, fiind un aliat al frumusetii intotdeauna la indemana oricui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu