e natural sa fi frumoasa

vineri, 2 noiembrie 2012

Fructe murate

INGREDIENTE:
4 mere
4 piersici
4 pere
1 ciorchine de struguri albi
1 ciorchine de struguri negri
o mana de boabe mustar
marar uscat (bete de marar)
Pentru solutie:
4l apa
750ml otet sau poate chiar mai putin daca e foarte acru
7 linguri de sare grunjoasa
1 plic de conservant
500g zahar
o mana de boabe de piper negru
Se aseaza fructele intr-un borcan de 10kg, alternand piersicile, merele, perele si strugurii sa arate cat mai frumos. Peste fructe se “arunca” boabele de mustar, si deasupra se aseaza betele de marar, care vor tine fructele in borcan cand turnam solutia.
Solutia: La foc, in oala cu apa se adauga sarea, piperul si otetul si se amesteca bine pana se dizolva sarea. Cand apa fierbe se adauga conservantul si zaharul si se amesteca pana se dizolva zaharul.
Solutia, luata de pe foc, se toarna peste fructe si apoi se leaga borcanul bine cu celofan (udat inainte) si sfoara.
ATENTIE: borcanul se aseaza pe niste lame de cutit pentru a nu crapa cand turnam solutia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu